Chromebooks - Sgtongerlo | Het project
16016
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16016,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Het project

Het project

 

Volgend schooljaar starten wij in onze brugklassen met het Chromebook-project. Hieronder vind je meer informatie over de start van het project en waarom wij geloven in het werken met Chromebooks.

 

Een van de grootste uitdagingen in het onderwijs van vandaag wordt gevormd door de groeiende verschillen tussen leerlingen. Om het maximale uit ieder kind te halen, is het essentieel dat het onderwijs krijgt dat past bij zijn individuele talenten, leerstijlen en mogelijkheden. Door het onderwijs verder te personaliseren of te differentiëren naar niveaugroepen, kan er voldaan worden aan deze ambitie. De invoering van passend onderwijs en toenemende aandacht voor excellerende leerlingen, maken de noodzaak voor deze ontwikkeling alleen maar sterker.

 

Na uitgebreid onderzoek in schooljaar 2016/2017 ,het bezoeken van vele scholen die al met een device werken, en een gebruikerstest onder de leerlingen hebben wij uiteindelijk gekozen voor de chromebook.

Zo bereiden wij de leerling voor op de toekomst, waarin het digitale werken een steeds grotere rol zal spelen. Tegelijkertijd bieden wij hiermee aantrekkelijk onderwijs dat uitdagend is en motiveert, en nog meer mogelijkheid geeft om recht te doen aan de verschillen tussen leerlingen. Een Chromebook zien wij als ondersteuning van het lesmateriaal uit de schoolboeken, waar wij ook zeker mee zullen blijven werken.

 

Waarom gaan we met Chromebooks werken?
Chromebooks zijn in opmars, ook in het onderwijs. Ze zijn snel, gebruiksvriendelijk, flexibel, voordelig en makkelijk in beheer. Je kunt bovendien meekijken met leerlingen die aan het werk zijn en er (binnenkort) toetsen op maken. Het werken met de gangbare schoolboeken wordt sterk verrijkt door het aanbod van allerlei digitaal lesmateriaal. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van gevarieerd lesmateriaal en diversiteit in werkvormen, de leerling meer motiveert en het leerrendement verhoogt. Een onlangs verschenen rapport van Kennisnet (ICT op school) geeft aan dat het gebruik van een Chromebook een kwaliteitsimpuls kan geven aan het Nederlandse onderwijs. Een andere reden om met Chromebooks te werken, is dat het daarmee beter mogelijk is om aan te sluiten bij de individuele capaciteiten van een leerling. Er kan maatwerk geleverd worden door naast een basisleerroute ook hulpopgaven en verdiepende lesstof aan te bieden.